logo vuurvlinder, klik om de logo te downloaden

Logo Obs De Vuurvlinder, klik om te downloaden

Welkom op de website van Obs De Vuurvlinder. Obs De Vuurvlinder is een openbare basisschool die open staat voor iedereen ongeacht achtergrond, overtuiging of levensbeschouwing. De ideeën van verdraagzaamheid en respect voor de mening van anderen vinden wij belangrijk. Op deze manier creëren we een sfeer, waarin de kinderen met plezier naar school kunnen gaan en zich welkom en veilig voelen. Ieder kind doet er toe.

Iedere morgen starten wij in alle groepen in de kring.

Wij werken thematisch, dat wil zeggen dat alle vakken zowel cognitief als creatief met elkaar zijn verbonden. Binnen onze school hebben de cognitieve ontwikkeling als ook de creatieve ontwikkeling onze aandacht. Zo kunnen de kinderen en hun leerkrachten ontdekken waar de belangstelling en de talenten van de kinderen liggen.

Vanaf groep 4 werken wij met de methode Alles-in-1, een methode waar alle vakken behalve het rekenen over hetzelfde thema gaan

In de groepen 1 en 2 ligt het accent op het spelen en leren van en met elkaar, het ontdekkend en spelend leren.

Samenwerken een belangrijk item voor ons. Zowel het samenwerken tussen de kinderen als het samenwerken van school en thuis. Wij zien ouders als partners. Samen zijn we verantwoordelijk voor het welzijn en het leren van uw kind.

Taalontwikkeling is een speerpunt op onze school. Een kind dat de taal beheerst kan nog beter presteren. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er thuis wordt voorgelezen en dat u samen met uw kind leest.

Na schooltijd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan NSA (NaSchoolseActiviteiten). Deze activiteiten vinden plaats in het kindcentrum Olingertil en ons eigen kindcentrum OPwierde.

Op onze website kunt u als ouder/verzorger de nieuwsbrieven lezen en belangrijke documenten zoals de schoolgids downloaden. Daarnaast vindt u verslagen en foto’s van de verschillende activiteiten.
Hopelijk zult u onze site met plezier bekijken. Mocht u naar aanleiding van de informatie op deze site nog vragen en/of suggesties hebben, dan horen we dat graag van u.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag weten of onze school de school is die u zoekt voor uw kind, kom gerust langs voor een rondleiding en/of een kennismakingsgesprek

 

Ria de Jonge

Directeur obs De Vuurvlinder

Telefoonnummer 0596-624053

e-mail obsdevuurvlinder@marenland.org